Kasutajate retseptid
9. november 2010, 17:58

hakklihaseenevorm

Kogus: ühele

Koostisosad
Koostis:
250 g kurreleid või mürkleid (kevadseened)
1 sl õli
1 hakitud sibulat
2 küünt küüslauku
0.5 dl riivsaia
1 dl 10% rõõska koort
500 g kodust hakkliha (st sea-veisehakklihasegu)
1 muna
2 tl Herbes de Provence'i maitseainesegu
1.5 tl soola
0.5 g musta pipart
kimp värsket hakitud peterselli või
karulauku
Valmistamine:
Puhasta kurrelid või mürklid, võimaluse korral jäta terveks. Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae tasasel tulel 5 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa hakitud sibul ja küüslauk (kui kasutad karulauku, siis pole küüslauku vaja), prae läbi. Lase seene-sibulasegul jahtuda.
Sega kohvikoor riivsaiaga, lase 5 minutit paisuda.
Lisa riivsaiasegule muna, maitseained, hakkliha. Sega ühtlaseks.
Tõsta pool hakkmassist võitatud ahjuvormi, laota peale seene-sibulakiht ning kata ülejäänud hakkseguga.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit.

Valmistamine