Kasutajate retseptid
20. aprill 2010, 12:48

Sushi - tuunikala, lõhe ja kurgi uramaki

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
90 g tuunikala
90 g lõhet
3 nori lehte
3 tassi maitsestatud sushi riisi
maitse järgi wasabit
1 Jaapani kurk või 1/4 tavalist kurki, lõigatud 6mm laiusteks tikkudeks
1/2 tassi krabiliha massi (sobib ka nt makra või lumekrabi)
soovi korral kaunistuseks 3 sl tobikot

Valmistamine
Loputa kalad ja patsuta köögirätikuga kuivaks, lõika 6 mm ribadeks. Rulli valmistamiseks kata kumbki nori leht 1 tassi maitsestatud sushi riisiga ja aseta tagurpidi toidukilega kaetud bambusmatile. Määri nori lehele wasabit ja jaga 3-e lehe vahel tuunikala, lõhe, kurk ja krabiliha. Rulli korralikult kokku. Kui kasutad lendkalamarja, kaunista sellega rulli välisküljed. Kokku saab 24 tükki. See retsept on üks minu lemmikuid raamatust Stiilne Sushi, suurepärane abimees kõigile, kes armastavad sushit!