Kasutajate retseptid
3. märts 2010, 09:53

Purjus grillkana

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 terve kana
1 purk õlut (0,5 liitrine)
natuke võid (või oliivõli)
5-6 purustatud küüslauguküünt (või küüslaugusoola)
2 desserlusikatäit paprikapulbrit
näpuotsatäis cayanne pipart
värskeid või kuivatatud maitsetaimi omal valikult
jämesoola
värskelt purustatud pipart

Valmistamine
Väga maitsev ja lahe viis terve kana grillimiseks. Õlleaurud muudavad kana seest väga õrnaks ja mahlaseks, aga pealt jääb see mõnusalt krõbe. Purjus kana ettevalmistamine ja küpsetamine on suurepärane seltskondlik meelelahutus. Lõika konserviavajaga õllepurk pealt lahti ja joo ¼ pealt ära. Sulata madalal kuumusel või (oliiviõli), sega juurde küüslauk (küüslaugusool), paprika, cayenne pipar, ürdid, sool ja pipar. Loomulikult võid kasutada ka ükskõik millist teist segu. Hõõru kana seest ja väljast või ja maitseainete seguga. Torka kana õllepurgi otsa ja säti ta toekalt istuma. Kui kana ava on liiga suur, võib porgandi vms tihenduseks panna. Küpseta ahjus ca 200 kraadi juures ca 1,5 tundi (hea oleks ringlev õhk). Küpsetamise ajal on hea kana iga ca 20 minuti tagant või/maitseaineseguga üle pintseldada. Kui üle küpsetada, siis ta ei jaksa seal enam istuda ja võib väga purju jääda ning pudenema hakata. Valmis on, kui torgates välja tulevad mahlad on selged. Kui kana läheb liiga vara liiga pruuniks, kata ta fooliumiga. Saab ilusti küpsetada ka barbeque ahjus. Kui kana on valmis, lase tal 15 minutit enne lõikama hakkamist „rahuneda“. Siis imenduvad mahlad lihasse ja see jääb mahlasem.