Kasutajate retseptid
26. veebruar 2010, 22:13

Canard a l'orange - part aplesinikastmes

Kogus: kahele

Koostisosad
2 pardi fileed
4 aplesini
1tl kaneeli
1sl mett
200ml soojakastet
50g võid

Valmistamine
Marinaadiks võtta kahe apelsini koor (tsitruse koorijaga või jämeda riviga tehtud peened ribad), 3 apelsini mahl, kaneel, mesi ja soojakaste. Fileel teha ristilõiked nahapoolsel küljel kuni lihani ning asetada marinaadi vähemalt tunniks seisma (kuni 24h). Prae kergel kuumisel u 10min nahapoolselt küljelt, seejärel kalla rasv marinaadi hulka ja prae teiselt poolt u 5min. Lisa marinaadile neljanda aplesini puhastatud viljaliha sektorid ja või ning keeda seda u 5min, kuni kaste muutub paksemaks. Liha jakastme kõrvale sobib väga hästi kartuli-pastinaagi puder ja ahjus küpsetatud pirnid