Kasutajate retseptid
10. veebruar 2010, 11:37

Rootsi Vastlakuklid

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
75g Margariini või võid
3dl piima
50g pärmi
1/2tl soola
1dl suhkrut
10-12tk, Aeg 2 tundi
1tk muna
1/2 põdrasarvesoola
u 9dl nisujahu
MÄÄRIMISEKS
muna
TÄIDIS
100g mandlit
kuklite pehme sisu
1dl suhkrut
u 1dl piima või koort
KAUNISTAMISEKS
2dl vahukoort
1sl tuhksuhkrut

Valmistamine
1.Sulata rasvaine ja kalla sisse piim. Soojenda segu käesoojuseni, 37 kraadi. Lahusta pärm kausis väheses vedelikus. Lisa ülejäänud taignavedelik, sool, suhkus ja muna. Sega põdrasarvesool vähese jahuga ja lisa see taignale. Sõtku sisse nii palju jahu, et tainas jääks kergesti töödeldav (lööb kausi küljest lahti). Lase taignal seista kaane all või rätiku all soojas kohas u 20-30 min, et kerkiks u poole suuremaks.
2.Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku ühtlaseks. Vormi kuklid. Lase kerkida kaetuna u 20 min. Määri lahtiklopitud minaga.
3.Küpseta ahju keskosas 250* juures 5-10 min. Lase rätiku all restil jahtuda.
4.Kasta mandlid kuuma vette, seejärel koori ja jahvata. Lõika kuklitelt müts maha. Võta suurem osa pehmest sisust välja ja sega see mandlite, suhkru ja piima või koorega. Täidis peab jääma üsna vedel. Pane täidis kuklitesse ja kaunista vahukoorega. Pane "müts" peale ja puista soovikorral tuhksuhkruga üle.