Kasutajate retseptid
27. september 2010, 09:26

pannileib

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Pilguse mõisa pannileib (autor: Signe Sarah Arro)
12 kartulit
4-5 porgandit
4-5 sibulat
300-400 g suitsuliha (näit. Saaremaa suitsutatud seapõsk)
1 kruus odrajahu
1 kruus nisujahu
2 tl ürdisoola ja 2 tl puljongipulbrit või 3 tl meresoola
musta pipart
2-3 tl koduaia ürdisegu (sobib ka kuivatatud)
TAR-TAR-kaste
200 g hapukoort
3 spl majoneesi
1 punane või salatisibul
2 hapukurki
100 g kupatatud metsaseeni
näpuotsaga soola
jahvatatud musta pipart
suhkrut
hakitud maitserohelist

Valmistamine
Suitsuliha, sibul, porgand ja viimasena kartul (muidu tõmbub pruuniks) aja läbi hakklihamasina. Sobib ka köögikombain, aga sellega ei jää segu nii kreemjas ja ühtlane. Lisa jahud, sool, pipar ja ürdid ning sega kogu kraam ühtlaseks massiks. Enne küpsetuspaberi ahjuplaadile panemist niisuta plaati kergelt veega – siis ei nihku paber paigalt. Laota taigen ühtlaselt ahjuplaadile ja küpseta 200°-ses ahjus 1 tund, seejärel alanda temperatuuri 170°-ni ja küpseta veel 15 min. Tükelda sibul, hapukurk ja seened hästi peeneks, lisa hapukoor, majonees, sool, suhkur, must pipar ja maitseroheline ning sega tar-tar-kaste ühtlaseks massiks. Pannileib pakub söömisnaudingut nii ahjusoojalt kui ka jahtunult, nii tar-tar-kastmega kui ilma. Serveerimisel kasuta kaunistumiseks kas rucola salatit või punaseid noori peedilehti.