Kasutajate retseptid
3. jaanuar 2010, 15:01

Jõuluvürtside ja porteriga hautatud küülikupraad

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 küülik
2 spl jahu, soola, pipart
pudel porterit või muud tumedat õlut
1 porgand, sibul, küüslauguküüsi ja pool sellerivart
1 kaneelikoor, 3-4 nelgitera, 2 kardemonikauna, tähtaniisi, paar vürtsitera
2 spl kuusevõrsesiirupit (võid asendada lusikatäie mee ja paari rosmariinioksaga)
vajadusel lusikatäis vasikafondi (Bong)

Valmistamine
Tükelda küülik. Eemalda nähtavad rasvaklombid, pane need kõrvale. Puista lihatükid üle soola ja pipraga ning patsuta jahus. Kuumuta haudepoti põhjas veidi õli, lisa küülikurasv. Hauta madalal kuumusel, kuni rasv välja sulama hakkab, siis lisa jahused küülikutükid ja pruunista kiirelt mõlemalt poolt. Lisa vürtsid ja tükeldatud köögiviljad, kuumuta. Kalla peale pudel porterit, lisa kuusevõrsesiirup ja fond ning lase vedelik keema. Aseta kuuma ahju ning hauta 170 kraadi juures u. poolteist tundi. Seejärel võta potilt kaas, tõsta kuumus 220 kraadile ning lase pajal keeda u. 15 minutit. Tõsta küülik vaagnale, kurna kaste ja kalla kastmekannu. Serveeri ahjuköögiviljadega (kaalikas, pastinaak, porgand) ning hautatud hapukapsaga. RETSEPTI AUTOR: LIINA KARRON