Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite & palsamiäädikaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
8 kuni 12 kvaliteetset toorvorsti
6 kuni 8 küünt küüslauku
3 väikest punast sibulat
3 sl õli
500 g kirsstomatit
5 sl palsamiäädikat (balsamico)
peotäis värsket basiilikut
soola
musta pipart
Valmistamine
Koori küüslauguküüned ning suru noaga lamedaks. (Võimaluse korral kasuta värsket küüslauku). Koori sibulad, lõika neljaks kuni kuueks sektoriks. Pane vorstid suurele ahjupannile, nirista peale õli. Lisa küüslauguküüned, sibulasektorid ning maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega hoolega läbi, nii et kõik vorstid oleksid õliga kaetud ning sibul-küüslauk ühtlaselt jaotunud. Küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni vorstid pruunistuma hakkavad. Võta ahjupann välja, pista kirsstomatid vorstide vahele ning nirista peale palsamiäädikas. Sega läbi. Pane veel 15 minutiks ahju, kuni kirsstomatid on pehmed ja vorstid läbi küpsenud. Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning puista valmis roale. Kõrvale paku krõbedakoorelist nisuleiba, millega saaks küüslaugu-basiiliku-tomati-palsamiäädikaga matisestatud pannimahlad kätte.
Kommentaarid (0)