Suvelõpu soe salat.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
0,5kg porgandeid
1-2 lehtpeterselli koos vartega
1-2 küüslauguküünt
2 sl soja salatikastet/Nopri talu hapukoort
1tl seesamikreemi(tahhini)
Herbamare ürdisoola maitse järgi
Valmistamine
Auruta tükeldatud (suurus vabal valikul)porgandid koos peterselliga sobiva pehmuseni. Haki küüslauk võimalikult peeneks,ära purusta! Sega kõik komponendid hästi ,aga õrnalt kahvliga kokku.Maitsesta vajadusel täiendavalt. Kui pakud lisandiks mundris keedetud kartuleid/riisi ,siis lisa kastmekomponente rohkem. Mina söön riisigalettide ehk pannkookidega põhitoiduks lihavabal korral. Huvitava maitse annab eelnevalt valmistatud pasta kasutamine puhta tahhihi asemel.Teen seda grillitud balažani,tahhini,küüslaugu ja ürdisoola kokku segades.Viimast saab 10-el erineval moel kasutada ,mitte ainult leivakatteks. Maitseb ka külmalt hästi.
Kommentaarid (0)