Kasutajate retseptid

Angerja supp aastast 1885 

Toidutare, 21. oktoober 2008, 15:54

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 angerjas
sool
pipar
inglise vürts
tükike ingverit
3 loorberilehte
1 sibul
petersellijuur
1 seller
5-6 kartulit
1/2 klaasi rõõska koort
1 spl. jahu

Valmistamine
Angerjat hõõruda jämeda soolaga, et kõik lima naha pealt ära tuleks. Seejärel pesta mitu korda külma veega. Kraapida noaga üle ning kuivatada kala majapidamispaberiga ära. Kala lõigata pikuti kõhu pealt läbi ja võtta sisikond välja. Pesta seest puhtaks ning eemaldada nahk. Kala lõigata sõrmelaiusteks tükkideks. Eemaldada luud ja rood. Lasta seista lihal 1 tund soola, pipra, inglise vürtsi, tükikese ingveri, 3 loorberilehe ja 1 sibulaga marinaadis. Koorida ja lõigata paar petersellijuurt, 1 seller, 5-6 kartulit parajateks tükkideks ning panna angerja peale. Peale valada nii palju vett, et segust jääks vee pind 3-4 cm kõrgusele. Keeta suure tule peal hästi pehmeks. Keetmise ajal kindlasti maitsta supileent ning lisada vajaduse korral soola. Mõni minut enne supi valmimist lisatakse pool tassi rõõska koort ja pool spl. jahu. Segada ning keeta lõpuni. Serveerimisel lisada peale petersellileht.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee