Kasutajate retseptid
22. september 2008, 08:24

Hakklihakotletid

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g segahakkliha
0,5-1 dl jämedat riivsaia
1-2 dl vett
sibulapulbrit
jahvatatud kuivatatud küüslauku
purustatud musta pipart
näpuotsatäis kuivatatud punet
soola

Valmistamine
Paisuta riivsaia 5 min vees ja pane siis hakkliha juurde kaussi, lisa maitseained ja sega ühtlaseks. Vajaduse korral lisa külma vett, et tainas oleks pehme. Vormi peopesa suurused portsjonid ümaraks või piklikuks, paneeri jämedas riivsaias ning lao lõikelauale ootama. Prae pätsikesi kuumal pannil väheses õlis. NB! Jäta kotlettidele paarisentimeetrised vahed, et need ei hakkaks pruunistumise asemel omas mahlas keema. Pruunista pätsid mõlemalt poolt, seejärel tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Järelküpseta ahju keskel 200¤ juures10-15 min. Kui üritad kotlette küpseks saada pliidil, on tulemuseks paks ja kõva, pahatihti ka kõrbenud koorik. Pliidil kaane all hautamisel on tulemus vastupidine: pätsid muutuvad pehmeks ja märjaks ning krõbedat olekut ei taasta ka ilma kaaneta praadimine.