Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 kg Kartul (kooritud)
250 g Soolapeekon (toores)
1 - 2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Must pipar
Sool (vajadusel)
3 - 4 spl Majoraan (kuivatatud)
2 meetrit Seasool
Valmistamine
Haki soolapeekon, sibul ja küüslauk võimalikult peeneks. Võid ka kõik köögikombainiga ühtlaseks suristada. Riivi kartul jämeda riiviga ja lisa sellele peekonisegu. Maitsesta purustatud pipra ja majoraaniga. Kui soolapeekon on eelnevalt leotatud, siis võid vajadusel lisada ka veidi soola. Täida sooled kartulimassiga, kuid mitte väga tihkelt, sest keetmisel kartul paisub, sool aga tõmbub kokku ja siis võivad vorstid paisumisruumi puudusel lõhki minna. Vorstijupid võiksid olla 20–30 cm pikkused, otsad seo kokku.Lase vesi suuremas potis keema, maitsesta soolaga ja keeda vorste tasasel tulel umbes kolmveerand tundi. Riisu pinnale tekkiv vaht. Valmis vorstid tõsta tahenema ja prae või grilli siis kuldpruuniks.
Kommentaarid (0)