Kalatoitude retseptid

Paella hiidkrevettide ja sinimerekarpidega 

Triin Sander, 3. september 2012, 04:54
Paella hiidkrevettide ja sinimerikarpidegaFoto: Eigo Alvik
Paella´s on kõike - safraniga maitsestatud head riisi, mahlast tomatikastet ja palju mereande. Mida rohkem, seda uhkem.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
4 küünt Küüslauk
2 tk Tomat (suur)
2 spl Lehtpetersell
1 tk Paprika (punane)
1 tk Paprika (roheline)
1 spl Paprika (suitsutatud)
4 - 5 niidikest Safran
1.5 tl Sool
1.5 tl Must pipar (jahvatatud)
300 g Paella riis (ümarateraline, näiteks Calasparra)
Kalapuljong või
7 dl Kanapuljong
16 tk Hiidkrevett
20 tk Sinimerekarbid
2 tuubi Kalmaar või
Kanaliha või
Küülikuliha või
500 g Pardiliha
100 g Herned
10 spl Oliiviõli
2 - 3 tk Sidrun (serveerimiseks)