Kalatoitude retseptid

Paella hiidkrevettide ja sinimerekarpidega 

Triin Sander, 3. september 2012, 04:54
Paella hiidkrevettide ja sinimerikarpidegaFoto: Eigo Alvik
Paella´s on kõike - safraniga maitsestatud head riisi, mahlast tomatikastet ja palju mereande. Mida rohkem, seda uhkem.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
4 küünt Küüslauk
2 tk Tomat (suur)
2 spl Lehtpetersell
1 tk Paprika (punane)
1 tk Paprika (roheline)
1 spl Paprika (suitsutatud)
4 - 5 niidikest Safran
1.5 tl Sool
1.5 tl Must pipar (jahvatatud)
300 g Paella riis (ümarateraline, näiteks Calasparra)
Kalapuljong või
7 dl Kanapuljong
16 tk Hiidkrevett
20 tk Sinimerekarbid
2 tuubi Kalmaar või
Kanaliha või
Küülikuliha või
500 g Pardiliha
100 g Herned
10 spl Oliiviõli
2 - 3 tk Sidrun (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Haki peeneks paprikad, sibul, küüslauk ja lehtpetersell.2. Kui kasutad külmutatud mereande, sulata neid külmkapis päeva jagu, eemalda sulatusvesi. Lõika kalmaar rõngasteks pese ja harja sinikarbid puhtaks. Krevetid jäta koorimata. Kata toidukilega ja pane tagasi külmkappi.3. Sofrito ehk hispaania tomatikastme jaoks koori ja purusta tomatid - selleks tee tomatile ristlõiked, vala üle keeva veega ja koori, purusta kahvliga. Kuumuta pannil 2 spl oliiviõli, lisa hakitud sibul ja pool küüslaugust ning hauta madalal tulel, kuni sibul on klaasjas. Lisa tomatid, petersell, suitsutatud paprika ja näpuotsaga soola, hauta kuni enamik veest on aurustunud ja konsistents meenutab moosi, eemalda pannilt, pane kõrvale ja pühi paellera puhtaks.4. Mereandide küpsetamiseks lase suures potis 150 ml vett keema, pane sellesse sinikarbid ja hauta madalal tulel umbes 5 minutit või kuni karbid on avanenud. Kinni jäänud karbid viska minema.5. Kuumuta 2 spl oliiviõli paellera´l, lisa järgi jäänud küüslauk, krevetid ja küpseta 1,5 minutit pidevalt segades, lisa kalmaar ja küpseta veel 1,5 minutit. Eemalda pannilt, maitsesta soola-pipraga ja aseta kõrvale.6. Nüüd on köögiviljade ja riisi kord. Kuumuta oliiviõli, lisa hakitud paprikad, kuumuta neid segades mõni minut, lisa riis ja sofrito. Sega, et kõik jaguneks ühtlaselt. Lisa kuumutatud puljong, safraniniidid, sool ja pipar, sega veel läbi ja küpseta katmata umbes 10 minutit. Ära nüüd rooga sega, küll võib aeg-ajalt panni raputada.7. Keera tuli madalamaks ja küpseta veel 15 minutit või kuni vedelik on sisse imbunud. Vajuta mereannid riisi sisse, raputa peale rohelised herned, kata kaane või fooliumiga ja jäta viieks minutiks rahunema.Serveerimiseks pigista peale sidrunit ja asu kiiresti nautima!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee