Baklažaani ja kollase tomati tatrajahune pitsaFoto: Siim Vahur
Itaalia köök
13. august 2012, 06:32

Baklažaani ja kollase tomati tatrajahune pitsa

Tatrajahu on tervislik, ent leiab kahjuks liiga vähe kasutust. Miks mitte siis seda populaarsesse pitsatainasse segada ning nii salaja ka skeptikuile kõhtu sokutada. Kollane tomat on mahlakas ja mahe ning baklažaan just parajaks kaaslaseks.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
20 g Pärm
2 tl Suhkur
3.5 dl Piim
50 g Või (sulatatud)
1 tl Harilik pune (kuivatatud)
5 dl Nisujahu
2 dl Tatrajahu
2 spl Oliiviõli
KATE
1 tk Baklažaan
2 tk Paprika
4 tk Tomat
Maitseürdid (värsked)
3 dl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
Fetaki juust või
300 g Mozzarella

Valmistamine
Sulata pärm suhkruga, vala peale soe piim, veidi jahtunud sulavõi ning sega läbi. Lisa järk-järgult jahud, ürdid ning oliiviõli. Sõtku tainas parajaks ning jäta rätikuga kaetult kerkima. Lõika baklažaan viiludeks. Laota restile, puista peale soola ning jäta ootele, kuni viilud hakkavad “higistama”. Samal ajal haki paprika suurteks tükkideks, tomatid sektoriteks ning maitseroheline peeneks.Jaga tainas kolmeks palliks, rulli ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning määri pealt tomatipüreega. Kes soovib teravamat, puistaku peale hakitud tšillit, tilgutagu Tabascot või segagu tomatipastaga näiteks Harissa pastat.Haki pärlendavad baklažaanid kuubikuteks ning prae pannil kuldseks. Jaga kõik komponendid kolme pitsa vahel (või ühe suure peale) laiali, murenda fetaki ning küpseta pitsakettad 200 ºC ahjus 25 min. Söö kohe!