Roheline kartulisalat rukolagaFoto: Sandra Urvak
Eesti köök
6. august 2012, 06:48

Roheline kartulisalat rukolaga

Selle salati eripäraks on õli baasil tehtud roheline kaste – meie tuttav ja kodune kartulisalat on saanud uudse rohelise kuue. Rukolast on tehtud Itaalia stiilis pestokaste ning kartulid on jäetud palju suuremateks tükkideks kui traditsioonilise kartulisalati peenhake. Kui rukolapesto tegemine tundub liiga keeruline, võib pesto osta ka poest – nii jääb üle vaid keedukartul sellega kokku segada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Kartul (keedetud)
1 suur peotäis Põld-võõrkapsas
4 tk Kuivatatud tomat
1 spl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
2 spl Oliiviõli
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
2 spl Seedermänni seemned
Basiilik (värske)
Sool

Valmistamine
Koori keedetud kartulid ja lõika keskmise suurusega tükkideks.
Sega kokku rukolalehed, riivitud Parmesan, õli ja laimimahl. Purusta saumikseriga ühtlaseks massiks ning maitsesta kergelt soolaga.
Sega kartulitükid kastmega läbi. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga, aga tegelikult selleks erilist vajadust ei ole.
Lauale andes lisa salatile mõned basiilikulehed, viiludeks lõigatud päikesekuivatatud tomatid ja seedriseemned.
HEA TEADA:
Rukola ehk ametliku nimega põld-võõrkapsas on tasapisi Eestis kodunemas, teda müüakse poes ja turul ning kasvatatakse koduaedades. Rukola kasvab meil väga hästi ja on toredaks vahelduseks tavapärastele mahedatele lehtsalatitele.
Salatisse lisatud laimimahlal on lisaks eksootiliselt vürtsikale maitsele ka palju häid omadusi, näiteks alandab ta palavikku ja ergutab seedimist.