Šokolaadikook maasika parimas seltskonnasFoto: Siim Vahur
Maru 25. juuni 2012 06:51
See on kõige ilusama taldrikuga pilt! Taldrikukannikesed lausa lõhnavad, maasikad samuti ning piparmünt hõljub kõigi maitsete ja lõhnade kohal. Peaaegu täiuslik.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Või
200 g Tume šokolaad
0.5 dl Suhkur
4 tk Muna
1 dl (väikese kuhjaga) Nisujahu
Aedmaasikas
Rõõsk koor 35%-line
Piparmünt

Valmistamine
Sulata šokolaad ja või potis. Samal ajal vahusta munad suhkruga ja lisa sõelutud jahu. Sega kõik kokku ja vala pisikestesse ahjuvormidesse. Vormid pane tunniks ajak skülmikusse. See nipp tagab, et šokolaadikook on ahjust võttes väljast küps, aga seest sametiselt vedel ja voolav.
Küpseta ahjus 200 kraadi C juures 10-20 minutit. Võta välja libista noaga igaks juhuks mööda servi ning kummuta taldrikule.
Serveeri maasikate, vahukooremütsi ja lõhnava piparmündiga.