Kiudainerikkad toidud

Krepid mascarpone-laimikreemi ja maasikatega 

Lia Virkus, 9. juuli 2012 05:24
Krepid mascarpone-laimikreemi ja maasikategaFoto: Jaan Heinmaa
Õhulise laimimaitselise mascarpone-kreemi ja maasikatega krepid on pidulik magustoit, mida lisaks nädalavahetuse pannkoogihommikutele sobib pakkuda ka peolaual.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl Nisujahu
0.25 tl Sool
1 tk Muna
3 dl Piim
Või (praadimiseks)
KREEM
500 g Rõõsk koor 35%-line
300 g Mascarpone
100 g Tuhksuhkur
30 g Laimimahl
2 tk Laim (riivitud koor)
300 g Aedmaasikas
Tuhksuhkur (serveerimiseks)

Valmistamine
Krepitaina valmistamiseks sega kausis jahu, sool ja muna. Vala juurde pool piimast ja sega ühtlaseks tainaks. Siis lisa ülejäänud piim ja sega läbi. Kata kauss kaane või toidukilega ja lase tainal toatemperatuuril 1 tund paisuda. Sulata pannil või ja küpseta 8 õhukest kreppi. Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Klopi mascarpone, tuhksuhkur, laimi riivitud koor ja pressitud mahl ühtlaseks ning lisa vahukoor. Poolita maasikad ja sega kreemi sisse. Tõsta kreem kreppide keskele ja keera krepid rulli. Sõelu peale tuhksuhkrut.
Kogus 8 tükki.