Kiudainerikkad toidud

Saiavorm maasikate ja rabarberiga 

Pille Enden, 25. juuni 2012 07:02
Saiavorm maasikate ja rabarberigaFoto: Jaan Heinmaa
Koduse mekiga magustoit. Saiavormi saad valmistada ühes suures vormis või väikestes portsjonivormides.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistusaeg 20 min + 12−15 min ahjus

Koostisosad
250 g Rabarber
250 g Aedmaasikas
0.5 dl Valge vein
1 dl Pruun suhkur
6 viilu Sai
4 tk Muna
2.5 dl Rõõsk koor 10%-line
Vanill- või vanilliinsuhkur
Kaneel (jahvatatud)
Või (vormi määrimiseks)

Valmistamine
Koori rabarber ja tükelda. Puhasta maasikad ja tükelda. Kuumuta vein 2 sl suhkruga keemiseni, lisa rabarberitükid ja keeda 5 min. Võta tulelt ja jahuta. Lõika sai kuubikuteks, sega rabarberi ja tükeldatud maasikatega. Vala segu võiga määritud vormi(desse). Klopi munad lahti, sega koore ja ülejäänud suhkru, vanillsuhkru ja kaneeliga. Vala vormi(desse). Küpseta 200-kraadises ahjus väikesi vorme 12−15 min ja suurt vormi 20 minutit.