Kiudainerikkad toidud

Maasika-rabarberi hõrgutis tosca-laastudega 

Pille Enden, 25. juuni 2012 07:01
Maasika-rabarberi hõrgutis tosca-laastudegaFoto: Jaan Heinmaa
Koos vahukoorekreemi ja krõbedate tosca-laastudega on maasikad lausa vastapandamatud.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusaeg 30 min + 10-12 minahjus

Koostisosad
200 g Rabarber
0.5 + 2 spl Suhkur
3 dl Rõõsk koor 35%-line
250 g Ricotta-kohupiimapasta
1.5 l Aedmaasikas
TOSCA-LAASTUD
100 g Või
2 dl Suhkur
2.5 dl Mandlilaastud
1 dl Kaerahelbed

Valmistamine
Tükelda rabarberid ja keeda koos 0,5 dl suhkruga 10 min. Jahuta ja püreeri.
Valmista tosca-laastud: sulata või ja sega hulka suhkur, lisa mandlilaastud ja kaerahelbed. Määri segu võimalikult õhukeselt küpsetuspaberile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10-12 minutit. Jahuta ja murra tükkideks.
Sega kohupiima hulka rabarberipüree. Vahusta koor 2 sl suhkruga ja lisa kohupiimale. Tõsta kihiti kaussi kreem, sektoriteks lõigatud maasikad ja tosca-laastud. Serveeri kohe.