Biskviittort maasikate ja rabarberitegaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
11. juuni 2012, 06:02

Biskviittort maasikate ja rabarberitega

Esimesed maasikad ja rabarberid müügilettidele ei anna isule asu. Seega tuleb sellele järele anda. Otsisime üles ühe maheda ja mahlase tordiretsepti, kus hapu-magusad maitsed kreemise vahukoore-toorjuustutäidise käes särama löövad. Biskviitpõhi küpseta ise või kiirel ajal osta poest. Valmista tort soovitavalt eelmisel päeval, et see jõuaks korralikult läbi imbuda.

Koostisosad
5 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%-line
200 g Toorjuust (maitsestamata)
0.5 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
200 g Aedmaasikas
5 dl Rabarberi kiirmoos
KAUNISTAMISEKS
2 dl Rõõsk koor 35%-line
Aedmaasikas

Valmistamine
1. Mikserda munad suhkruga kõvaks vahuks ja sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse võitatud koogivormi. Küpseta 200° juures 15–20 minutit, kuni põhi on läbi küpsenud ja kuldpruun. Lase jahtuda ning lõika kolmeks kihiks.
2. Täidise tegemiseks vahusta toasoe toorjuust tavalise ja vanillsuhkruga. Mikserda teises nõus vahukoor ning sega kokku toorjuustuvahuga.
3. Torti kokku pannes tõsta serveerimisalusele esimene biskviitpõhi. Määri peale kiht rabarberimoosi ja lao viiludeks lõigatud maasikaid, kata poole toorjuustutäidisega. Pane teine biskviitpõhi ning sellele ülejäänud rabarberimoos, maasikaviilud ja täidis. Tõsta peale kolmas põhi ja määri rabarberimoosiga.
4. Kata toidukilega ja lase võimalusel järgmise päevani külmas seista. Vahetult enne serveerimist kaunista tort pealt vähese suhkruga vahustatud koore ja maasikatega.
RABARBERI KIIRMOOSI RETSEPTI VAATA SIIT
Kogus 10 tükki.