Grillitud chorizo-vorst kiirkastme ja suvesalatigaFoto: Ardo Kaljuvee
Lihatoidu retseptid
4. juuli 2012, 06:05

Grillitud chorizo-vorst kiirkastme ja suvesalatiga

Liivimaa Lihaveise chorizo on grillhooajal kiiresti valmiv ja tervislik lihatoode. Chorizo on Hispaaniast pärit vürtsikas 100%-line lihavorst, mis sobib niihästi snäkina õlu või veini kõrvale kui ka ühe osana tervislikust toidukorrast. Selle toote puhul on oluline, et küpsetamisaeg oleks lühike ja et säiliks mahlasus.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 - 500 g Liivimaa Lihaveise chorizo-vorst
KIIRKASTE
1 - 2 küünt Küüslauk
200 g Tomat
2 spl Tüümian (hakitud)
Must pipar
Sool
Worcestershire'i kaste
SUVESALAT
Vesikress või
100 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
Apteegitill ehk fenkol või
1 tk Tomat
1 tk Kurk
2 spl Oliiviõli
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Koori küüslauk ja tomatid ning tükelda. Pane pannile õli, milles küpseta küüslauk, tomatid, pipar ja tüümian. Küpseta umbes 7-8 minutit või kuni pehmenemiseni. Maitseta ja lisa oma maitsa järgi Worcestershire'i kaste. Serveeri kastet koos grillitud vürtsikate vorstidega.
Lõika fenkol või tomat ja kurk tükkideks. Sega vesikressi või rukolaga. Piserda peale oliiviõli ja tsitruse mahl. Maitsesta ning serveeri vorsti juurde.
Vaata Liivimaa Lihaveise kodulehelt ka koduse hamburgeri retsepti meie mahlase hakkpihviga!