Küpsetised

Jaanikaunadega marmorkeeks 

Pille Enden, 11. juuni 2012, 06:19
Jaanikaunadega marmorkeeks Jaan Heinmaa
Jaanikaun ehk kaarob annab kakaost pisut karamellisema maitse. Jaanikaunas on vähe rasva, aga hulgaliselt mineraal- ja ballastaineid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 35 min + ahjus 50 min

Koostisosad
200 g Või
2.5 dl Roosuhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
4 tk Muna
2 dl Nisujahu
2 dl Spelta nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
250 g Hapukoor
4 - 5 spl Jaanikaunapulber

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vanillsuhkur, sool ja klopi ükshaaval sisse munad. Sega jahud, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu tainasse. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi, sega jaanikaunapulbriga. Tõsta võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud vormi kolmandik heledast tainast, siis tume tainas ja siis jälle hele. Sega kihid kahvliga läbi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50 min. Kontrolli küpsust tikuga. Lase vormis jahtuda ja kummuta välja.Kogus 10 tükikest.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee