Jaanikaunadega marmorkeeks
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 35 min + ahjus 50 min
Koostisosad
200 g Või
2.5 dl Roosuhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
4 tk Muna
2 dl Nisujahu
2 dl Spelta nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
250 g Hapukoor
4 - 5 spl Jaanikaunapulber
Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vanillsuhkur, sool ja klopi ükshaaval sisse munad. Sega jahud, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu tainasse. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi, sega jaanikaunapulbriga. Tõsta võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud vormi kolmandik heledast tainast, siis tume tainas ja siis jälle hele. Sega kihid kahvliga läbi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50 min. Kontrolli küpsust tikuga. Lase vormis jahtuda ja kummuta välja.Kogus 10 tükikest.
Kommentaarid (0)