Suitsujuustu-kartulirösti spargekapsagaFoto: Jaan Heinmaa
Saksamaa köök
28. mai 2012, 04:34

Suitsujuustu-kartulirösti spargelkapsaga

Kuulus Šveitsi kartulivorm on mõnus taimetoit. Soovi korral võid lisada aga praetud maasinki või suitsupeekonit ning serveerida seda praemunaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
25 g Või
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
500 g Kartul (jahune sort)
1 tk Spargelkapsas (väike)
50 g Riivjuust
100 g Suitsujuust
3 dl Rõõsk koor 35%-line
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sulata pannil või ning ning prae seal viiluatud sibulat ja hakitud küüslauku, kuni need muutuvad kuldseks. Koori ja riivi kartulid jämeda riiviga. Keeda riivitud massi 5 minutit soolakas vees, nõõruta ja vala kaussi. Auruta õisikuteks eraldatud spargelkapsas 5 minutit ja loputa külma veega. Pane kapsaõisikud kartulimassi juurde. Lisaka praetud sibul ja küüslauk, riivitud juustud, vahukoor, muskaat, sool ja must pipar ning sega läbi. Tõsta mass võitatud ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjsu 20 minutit.