Nõgese-munapirukasFoto: Siim Vahur
Küpsetised
22. mai 2012, 05:25

Nõgese-munapirukas

Nõges on kibe kõrvetaja, ent kui temaga õigesti käituda, siis on ta keelel leebe kui maasikas. Korja nõgeseid, kindad kindlalt käes. Nopi lehed vartelt ning lase vesi potis keema. Puista soola ja nõgesed jutti järele. Keeda tasakesi mulisevas vees mõni minut, seejärel korja vahukulbiga välja ning lao köögipaberile kuivama.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
350 g Muretainas
150 g Kõrvenõges (noored lehed)
2 tk Munakollane
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%-line
2 dl Piim
1 dl Kõrvitsaseemned
1 dl Riis (keetmata)

Valmistamine
Suru muretainas koogivormi. Klopi munakollased ning munad vahukoore ning piimaga läbi, lisa pehmed nõgesed ja kuival pannil röstitud kõrvitsaseemned. Laota soolases vees pehmeks keenud riis vormi põhjal ühtlaselt laiali. Vala sellele nõgesesegu ja pane 180 ºC ahju 40 minutiks.Võta pirukas ahjust, kui see on kuldkollane. Serveeri kotlettide, hakkšnitsli või värske salati seltsilisena. Mõnus, kerge ja odav kevadine pirukas, mis sai hoopis maitsvam, kui algul arvata julgesid.