Salati retseptid

Kõrvitsasalat kuskussi ja fetaga 

Lia Virkus, 11. aprill 2012 10:46
Kõrvitsasalat kuskussi ja fetagaFoto: Jaan Heinmaa
See kõrvitsasalat on inspireeritud vahemerelisest tabbouleh’st. Serveeri salatit külma või leigena. Kaunis roog igale peolauale!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 dl Kuskuss
Basiilik (värske)
1 tk Sidrun
800 g Kõrvits
1 spl Oliiviõli
1 tl Must pipar
200 g Feta juust
SERVEERIMISEKS
200 g Maitsestamata jogurt (Kreeka või Türgi paksemat tüüpi)
Basiilik (värske)
Täisterakukkel

Valmistamine
Valmista kuskuss vastavalt pakendil antud soovitusele või vala see keevasse puljongisse, lase 2–3 minutit kaane all seista, nõruta ja lase jahtuda.Lõika basiilikulehed ribadeks. Pese sidrunid hoolikalt ja kuivata. Tõmba sidrunikoorest ribasid ja pressi poolest sidrunist mahl välja. Sega kuskuss basiiliku ja sidrunimahlaga. Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil õlis või 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit ja maitsesta soolaga. Sega kõrvitsakuubikud vaagnal kuskussi hulka. Jaga peale tükeldatud fetajuust ja sidruniribad. Jahvata peale musta pipart ja serveeri jogurtiga.