Frittata rukola, suitsupeekoni ja ricottagaFoto: Kristel Vokk
Hommikusöögi retseptid
26. märts 2012, 04:25

Frittata rukola, suitsupeekoni ja ricottaga

Frittata ei ole mingi imeloom vaid on itaalia omlett. Omlett on teadagi ju hommikusöök, aga ma valmistasin seda maitsvat rooga hoopis lõunasöögiks. Kui omletist jääb midagi üle, sobib see ka ideaalselt röstsaiale. Mu kapis on juba ammu ootanud need väikesed vormid oma aega ja nüüd mõtlesin rakendada neid hoopis ahjuomleti valmistamiseks. Täiesti vabalt võib seda omletti valmistada hoopis kõrgemate äärtega ahjuvormis või kinnises pirukavormis.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Muna
200 g Toorjuust
1 tk Paprika
Sool
Must pipar
150 g Suitsuliha (või -sardell)
Põld-võõrkapsas ehk rukola
100 g Ricotta-kohupiim
Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
Esmalt rösti paprikad 250-kraadises ahjus, kuni paprikad muutuvad äärtest pruunikateks. Samal ajal vahusta munad ning sega hulka toasoe toorjuust, maitsesta soola ja pipraga. Määri ahjunõu(d) kergelt oliiviõliga. Kui kasutad mitut portsjonnõud, jaga munasegu ühtlaselt ahjunõudesse. Lao peale viiludeks lõigatud suitsusardell või muu suitsuliha, röstitud paprika, ricotta ja rukola. Riivi peale parmesani ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.