Itaalia köök

Lihtne pitsa röstitud köögiviljade, peekoni ja ricottaga 

Kristel Vokk, 11. aprill 2012 05:52
Lihtne pitsa röstitud köögiviljade, peekoni ja ricottagaFoto: Kristel Vokk
Ideaalne ja kiire roog lõunaks. Kui pitsapõhjade valmistamisega ei ole viitsimist jännata, saab tortiljasid või täisteratortiljasid kasutades peaaegu, et tervisliku kiirtoidu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Tortilja (soovitavalt täistera)
1 tk Paprika
1 tk Sibul
Purustatud tomatid ürtdiega või
200 g Tomatipasta (pitsamaitseainega maitsestatud)
1 küüs Küüslauk
200 g Ricotta-kohupiim
200 g Kirsstomat
30 g Suitsupeekon
35 g Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
50 g Riivjuust

Valmistamine
Lõika paprika ja sibul ribadeks. Kuumuta ahi 250 kraadini ja rösti köögivilju, kuni need on muutunud äärtest tumedamaks, tõsta ahjust välja.Määri tortiljadele purustatud tomatid. Kui kasutad tomatipastat, maitsesta seda kuivatatud pune või pitsa-maitseainega. Lao peale peeneks hakitud küüslauk ja röstitud sibul. Tõsta lusikaga peale ühtlaselt ricotta, pooleks lõigatud kirsstomatid, paprika ja suitsupeekoni ribad. Riputa peale riivitud parmesan ja riivjuust.Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit. Söö soojalt!