Linnuliha retseptid

Mee-tsitrusekana 

Lia Virkus, 9. aprill 2012, 05:31
Mee-tsitrusekanaFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik mee-tsitrusekana maitseb oivaliselt koos rohelise salati ja keedetud kartulite või riisiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
4 TUNDI KÜLMAS + 15 MINUTIT VALMISTAMISEKS + 55 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
1 tk (mbes 2 kg) Kana
Sool
Must pipar
2 tk Apelsin
MARINAAD
3 dl Apelsinimahl
3 spl Valge veini äädikas
3 spl Mesi (vedel)
1 tl Estragon (kuivatatud)
KASTE
200 g Maitsestamata jogurt
2 spl Apelsinimahl
1 tl Mesi (vedel)
10 tk Oliivid (soovitavalt rohelised ja täidetud)
1 tl Estragon (soovi korral)

Valmistamine
Pane kana lõikelauale ning lõika kanakääridega selja pealt pooleks. Tõsta suurde kaussi ja maitsesta soola-pipraga. Sega kokku marinaad ning vala kanale, lase sel kaane all vähemalt 4 tundi seista. Vahepeal loksuta mõned korrad kaussi, et liha maitsestuks igalt poolt. Vala kana koos marinaadiga ahjupannile, rind allpool. Lõika apelsinid sektoriteks ja tõsta samuti pannile. Küpseta kana ahjus 200° juures 25 minutit, keera ringi ja küpseta veel 20–30 minutit. Kasta liha aeg-ajalt leemega. Samal ajal valmista kaste, tükeldades oliivid ja segades need ülejäänud kastmeainetega. Hoia kastet serveerimiseni külmas.