Vanakooli trühvlitortFoto: Eva Palu
Nädala kook
12. märts 2012, 07:10

Vanakooli trühvlitort

Trühvlitort, mille lõhn ja maitse viivad sööjaid aastakümneid tagasi peetud pidude kohvilauda.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TORDIPÕHI
100 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
3 spl Kakaopulber
2 spl Konjak
1 dl Piim
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
IMMUTAMISEKS
2 spl Konjak
4 spl Vesi
TRÜHVLIPURU
2 spl Kakaopulber
1 dl Tuhksuhkur
4 tl Vesi (külm)
VÕIKREEM
300 g Või
300 g Tuhksuhkur
1.5 spl Sidrunimahl
3 spl Kakaopulber
0.5 tl Matcha pulber (lehtede värvimiseks)
0.5 tl Peedimahl (lillede värvimiseks
ŠOKOLAADIST LEHED
50 g Tume šokolaad

Valmistamine
KAKAOBISKVIIDI VALMISTAMINEVahusta toasoe või suhkruga heledaks. Lisa ükshaaval munad, sega massi peale iga muna lisamist. Lisa konjak. Seejärel pool omavahel segatud kuivainetest, siis piim ja kõige lõpus ülejäänud kuivaine-mass. Sega segamini ja vala 24 cm-sesse vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 35 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Aseta restile jahtuma. Põhja võid ka eelmisel õhtul valmis küpsetada, siis on seda parem lõigata.VÕIKREEMI VALMISTAMINEVõikreemiks vahusta toasoe või tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Tõsta 2 + 1 spl kõrvale võirooside ja lehtede tarvis ning lisa neile värvained. Suuremale kogusele võikreemile lisa kakaopulber ja sega ühtlaseks.TORDI KOKKUPANEKTasanda jahtunud kook noaga pealt siledaks ja lõika kolmeks tordikettaks. Sega konjak veega ja kanna pintsli abiga alumisele kettale immutusvedelikku. Selle peale tõsta võikreem ja tasanda ühtlaselt. Toimi nii kuni ülemise kihini. Kata ka koogi servad rohke võikreemiga ja silu spaatliga kogu tort võimalikult ühtlaselt siledaks.TRÜHVLIPURUTrühvlipuruks näpi kokku tuhksuhkur, kakao ja vesi, kuni segu muutub tumepruuniks ja teraliseks. Kanna trühvlipuru koogi peale ja servadele. ŠOKOLAADIST KUJUNDIDŠokolaadilehtedeks lõika küpsetuspaberist nii laiad ribad, kui suuri lehti soovid valmistada (näiteks 5 x 5 cm). Sulata kuumaveevanni kohal šoklaad, pane see kondiitrikotti ja nirista peenikese nirena küpsetuspaberi peale šokolaadimuster. Aseta külmkappi 15 minutiks tahenema. VÕIROOSIDE TEGEMINEVõirooside tegemiseks on vajalik spetsiaalne pikliku avaga kondiitriotsik. Kui sul ei ole spetsiaalset lilletegemise naela, võta appi meevurr. Võta meevurr ühte kätte, kondiitrikott teise kätte ja meevurri keerutades pigista kondiitrikotist kreemi nii, et moodustuksid roosiõie kroonlehed, seestpoolt väljapoole, kuni saad õisiku.Kaunista tort šokolaadilehtede ja võiroosidega.