Lõunasöögi retseptid

Kapsahautis hakkliha ja suitsupeekoniga 

Angeelika Kang, 12. märts 2012, 06:34
Kapsahautis hakkliha ja suitsupeekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Kapsahautis on koduselt hea nii muredaks keedetud kartulite, kuldsete ahjukartulite kui riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 spl Õli
100 g Suitsupeekon (taisem tükk)
300 g Hakkliha (kodune)
1 spl Nisujahu
600 g Valge peakapsas
3 dl Vesi
2 dl Rõõsk koor
Aedtill (värske, hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja tükeldatud peekon ning prae 5 minutit. Pane juurde hakkliha ja pruunista 5 minutut, maitsesta soola-pipraga. Lisa jahu ja sega läbi. Lisa viilutatud kapsas, vesi ja vahustamata koor, sega taas. Kata pott kaanega ja hauta rooga tasasel tulel, kuni kapsas on pehme. Viimaks sega hulka hakitud till. Serveeri meelepärase lisandiga.