Skandinaavia köök

Printsessitort II 

Eva Palu, 5. märts 2012, 06:59
PrintessitortFoto: Eva Palu
Naistepäeva pühendame sel aastal kõikidele väikestele printsessidele. Printessitort pärineb Rootsi koogimeistritelt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Muna
4 spl Nisujahu
4 spl Suhkur
TÄIDIS
5 spl Hapu moos (jõhvikamoos, vaarika-toormoos jne)
3 dl Rõõsk koor 38%-line
0.5 dl Suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur (soovi korral)
KATE
300 g Martsipan
Rohelise tee pulber või
0.5 tl Spinatipulber
Peedimahl või
Peedimahlapulber

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega käsitsi juurde eelnevalt läbisõelutud jahu, ettevaatlikult munavahtu alt üles tõstes. Küpseta 20 cm-ses vormis 175-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Aseta jahtuma ja lõika jahtunud kook keskelt pooleks.2. Aseta alumine koogipoolik serveerimisalusele ja määri 3 spl hapu moosiga. Tõsta peale teine koogipoolik ja määri ka see moosiga. Selleks kulub umbes 2 spl moosi.3. Vahusta koor suhkruga hästi tugevaks vahuks. Mida rasvasem koor, seda tugevam on vaht. Kui koor ei ole piisavalt tugevaks vahustatud, võib kook kokku vajuda. Tõsta vahukoor koogi peale ja vormi sellest murumütsi-laadne kate.4. Rulli lahti martsipan (toidukilede vahel) ja tõsta martsipanikate tainarulli abiga koogile. Tasanda servad ja tee ülejäägist koogile riba. Värvi martsipan roheliseks 0,5 tl rohelise tee pulbriga ning roosiõie jaoks lisa roosa värvi saamiseks martsipanile paar tilka peedimahla või veidi naturaalset peedimahlapulbrit.5. Torti on kõige parem serveerida kohe. Kuna vahukoor vajub ilmsa säilitavate pulbriteta kokku, säilib tort külmkapis maksimaalselt kuni 8 tundi.Kogus 8 kuni 10 inimesele.