Vene köök

Veiselihaborš värske kapsaga 

Epp Mihkels , 12. september 2012, 08:21
Veiselihaborš Jaan Heinmaa
Borši valmistamisega on nagu kartulisalatiga. Igas kodus tehakse seda omal moel.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Veisekoot
1 tk Sibul
2 tk Porgand
2.5 l Vesi
2 lehte Loorber
Sool
Must pipar
SUPILE
300 g Peet
300 g Valge peakapsas
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 spl Õli
2 tk Sidrun
2 l Puljong
Suhkur
Sool
Must pipar
1 tk Porgand
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Maitseroheline

Valmistamine
Keeda esmalt puljong. Selleks lõika koorimata sibul pikuti pooleks, poolita ka porgandid. Lao kooditükk, sibul ja porgandid ahjuplaadile ning pruunista 230-kraadises ahjus 20-25 minutit. Tõsta siis kõik suurde potti ja vale peale keev vesi. Riisu tekkiv vaht ja lase keema tõusta. Maitsesta puljong ja keeda siis võimalikult tasasel tulel vähemalt 2 tundi. Tõsta liha välja ja kurna puljong.
Supi valmistamiseks lõika peet ja kapsas peenteks ribadeks. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja prae sibul ning küüslauk kergelt klaasjaks. Lisa porgandi- ja peediribad sibulale ja hauta pidevalt segades umbes 5 minutit. Piserda peedid üle ühest sidrunist pressitud mahlaga. Tõsta segu potti, vala peale keev puljong ja lase supil keema tõusta. Lisa kapsaribad. Keeda tasasel tulel, kuni kapsas, peet ja porgand on pehmed. Riivi supile pisut sidrunikoort ja pigista hulka mahl. Maitsesta suhkru ja soovi korral veel soola ja pipraga. Haki supi sisse ka puljogi keetmisel kasutatud kondiliha ja lase veel kord keema tõusta. Serveeri kohe.
IDEE
* Soovi korral lisa supile koos kapsaribadega samal ajal ka ribadeks tükeldatud pepperoni vorsti.
SOOVITUS
Sidrunimahla asemel annab supile vajaliku hapukuse ka veiniäädikas. Lauaäädika lisamisega ole ettevaatlikum, kuna see on kangem.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee