Veiseliha retseptid

Värskekapsahautis vasikaliha ja rohkearvulise sinepiseemnete armeega 

Maru, 28. veebruar 2012, 10:29
VärskekapsahautisFoto: Hele-Mai Alamaa
Krapsakalt roheline kapsas annab roogadeks palju võimalusi. Üks neist on kapsalehed täidise ümber rulliks keerata, teine – vähemalt sama maitsev – on kodune värskekapsahautis. Kaaslasteks veiseliha ja sinepiseemned. Kõrvale sobitub kerge tomatisalat!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 - 800 g Valge peakapsas
600 g Veiseliha strooganov
Õli
Või
3 spl Sinepiseemned
3 spl Worcestershire'i kaste
1 tl Sojakaste
5 dl Puljong
Sool
Must pipar
Harilik pune
Aed-harakputk
Aedtill

Valmistamine
Lõika pisikesed kapsapead 1–1,5 cm laiusteks ribadeks. Kõrvalda rohelisemad kapsaribad ja tõsta eraldi. Kuumuta kõrgeservaline pann, lisa törts õli ja 2 sl võid ning lisa järk-järgult veisestrooganovi ribad. Järk-järgult seepärast, et muidu pann jahtub ning praadimise asemel toimub haudumine ja seda me ju ei taha! Kui kogu liha on pannil pruuni kuue saanud, lisa paar törtsu Worchestershire’ kastet, pisut sojakastet ning seejärel lahkelt sinepiseemneid. Keeruta liha, kuni vedelikku enam pole.Tõsta heledamad kapsaribad lihale, sega läbi ning kasta puljongiga. Pane kaas peale ja lase madalal tulel haududa. Kui kapsas on pehme, lisa väljapraagitud rohelisemad kapsaribad, lase veel ~7 min haududa ning tee vajadusel maitsekorrektuur, lisades soola ja pipart. Enne veel, kui taldrikutesse serveerid, haki hulka tilli, punet ja aed-harakputke, sega läbi, ja ongi valmis. Viimasena lisatud kapsaribad jätavad mõnusa krõmpsu tekstuuri!