Hernesupp suitsulihagaFoto: Hele-Mai Alamaa
Lõunasöögi retseptid
21. veebruar 2012, 06:24

Hernesupp suitsulihaga

Hernesupp, see ei ole niisama. Kõva tegemine ikka.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Herned
500 g Suitsuliha (kondiga tükil arvesta suurema kogusega)
1 tk Sibul
1 tk Porgand
2 lehte Loorber
Sool
Must pipar
1 tl Sinep
Või

Valmistamine
Herned pane eelmisel õhtul likku. Mina soojendasin ahju 200 kraadi peale ja panin suitsuliha ahju. Küpsetasin vaikselt kaks tunnikest, rasv voolas välja, liha muutus aina paremaks. See muidugi on vabatahtlik.
Hommikul aseta liha külma veega tulele. Lase keema tõusta, riisu vaht, lisa herned ja loorber. Keeda madalal tulel. Puhasta ja riivi porgand jämeda riiviga, tükelda sibul. Kui herned hakkavad juba lubama, õngitse liha välja. Prae sibul ja porgand või sees ja kalla supile seltsiks. Tükelda liha. Kui kõik valmis, maitsesta ettevaatlikult soola ja pipraga ning sega sisse üks lusikatäis sinepit.
Üks kord aastas tuleb see küll ette võtta. Imeline supp!