Linnuliha retseptid

Kanahakkliha-köögivilja plaadipirukas 

Lia Virkus, 13. veebruar 2012, 06:34
Kanahakkliha-köögivilja plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Serveeri plaadipirukat ahjusoojalt koos värske salatiga. Mõnus suutäis kohvi- või teelaual.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20-30 minutit ahjus

Koostisosad
750 g Lehttainas
900 g Kanahakkliha
3 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Paprika (suur)
1 tk Suvikõrvits (umbes 250 g)
200 g Riivjuust
2 tl Harilik pune
Sool
Must pipar
KAUNISTANISEKS
Harilik pune (värske)

Valmistamine
Koori ja haki sibulad ja küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks ja tõsta kõrvale. Lõika paprika ribadeks ja suvikõrvits pooleks ja siis viiludeks, pruunista pannil õlis ja maitsesta soola-pipraga. Sega parika-suvikõrvits kokku sibulatega. Prae erladi hakkliha, maitsesta soola, pipra ja punega ning lase veidi jahtuda. Kata kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota lahtirullitud tainas selle peale. Tainas võiks rippuda pisut üle äärte. Laota tainale hakkliha ja siis köögiviljasegu. Jahvata peale soola-pipart ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni pirukas on saavutanud kauni pruunika jume. Puista üle hakitud punega.Kogus 12 tükikest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee