SpeltatangupuderFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 13. veebruar 2012 06:37
Rammusa talvise pudru kõrvale sobib hästi klaas hapupiima või keefirit. Samal moel nagu speltatangust, saad putru valmistada ka odrakruupidest-tangudest. Kui kogu putru ära ei söö, on seda hea järgmisel päeval praadida. Kuna puder valmib pikalt, ongi seda hea korraga rohkem valmis teha. Eriti maitsva tulemuse saab, kui hautada putru puuküttega ahjus malmpotis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Speltakruup või
3 dl Speltatang
7 - 8 dl Vesi
50 g Või
SERVEERIMISEKS
2 tk Sibul
100 g Maasuitsusink

Valmistamine
Pese kruubid või tangud kuuma voolava vee all ja nõruta sõelal. Sulata poti põhjas või, lisa spelta ning kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde kuum vesi, maitsesta soolaga ja sega läbi. Hauta pliidil kaane all pehmeks või küpseta 180kraadises ahjus malmpotis 45–60 minutit (kuni spelta on pehme ja sõmer). Haki sibulad ja suitsusink, prae pannil ning serveeri koos pudruga.