Pastinaagi-singirullidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2012, 06:25

Pastinaagi-singipirukad

Soolastes rullides on pastinaaki nii taina kui täidise sees. Tõeliselt maitsvad küpsetised, mida saab veel 2–3 päeva taas üles soojendada ja mis ikka hästi maitsevad.

Koostisosad
400 g Pastinaak
3 dl Piim
30 g Presspärm
2 tl Sool
1 spl Siirup
60 g Või (sulatatud)
7 - 8 dl Nisujahu
3 dl Täisteranisujahu
TÄIDIS
2 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 spl Või
1 spl Õli
300 g Sink
1 spl Sinep
Must pipar
150 g Või
2 spl Petersell (hakitud)
1 tk Muna (määrimiseks)
Päevalilleseemned

Valmistamine
Pastinaak koori ja tükelda, keeda soolakas vees pehmeks, umbes 15 min. Nõruta vesi ja püreeri pastinaak. Tõsta 2 dl kõrvale. Vala piim ülejäänule peale, lase jahtuda käesoojaks. Sulata segus pärm. Lisa sool, siirup ja või. Lisa vähehaaval, kogu aeg segades jahud. Sõtku tainas sitkeks ja lase soojas 1 tund kerkida. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk pannil või-õli segus läbipaistvaks. Lisa singikuubikud, pruunista umbes minut-kaks. Maitsesta sinepi ja pipraga. Lase jahtuda. Sega hulka kõrvalepandud pastinaagipüree. Sega hakitud petersell pehme võiga. Jaga tainas kaheks, sõtku õhk välja. Rulli kaheks 30 x 15 cm leheks. Määri tainale petersellivõi ja singitäidis. Keera tihedalt rulli. Lõika viltu kolmnurksed viilud, tõsta küpsetuspaberile ahjuplaadile. Lase rätiku all veel 30 min kerkida. Vajuta lapikuks. Määri munaga ja raputa peale päevalilleseemned. Küpseta 225- kraadise ahju keskosas 15–20 min.
Kogus 20-24 tükki.