Ricotta-kookFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
27. veebruar 2012, 13:54

Riisi-ricotta-kook

Mõnusalt kohev kook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg 55 min + küpsemiseks 70 min

Koostisosad
1 l Piim
1.5 dl Risotoriis Arborio
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Sool
1 tk Vanillikaun
3 - 3.5 dl Suhkur
1.2 kg Ricotta
3 tk Muna (suured)
3 tk Munakollane
MARJAKASTE
400 g Aedmaasikas või vaarikas (ka külmutatud sobivad)
2 spl Suhkur
2 spl Sidrunimahl
Või (vormi määrimiseks)
Jahu (vormi sisse)
Tuhksuhkur (kaunistamiseks)

Valmistamine
Lase piim keema, sega hulka riis, vanillikaun, kaneel ja sool. Keeda nõrgal kuumusel, kuni riis on hästi pehme – u 30 min. Tõsta pott tulelt ja sega hulka 1,5 dl suhkrut. Lase jahtuda. Eemalda vanillikaun. Sega hulka ricotta, munad ja munakollased ning ülejäänud suhkur.Määri 26 cm vorm võiga ja raputa üle jahuga. Küpseta 65–70 min 175-kraadises ahjus. Kui kook läheb pealt liiga pruuniks, siis kata fooliumiga. Lase hästi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri marjakastmega. Kastme valmistamiseks keeda marju, suhkrut ja sidrunimahla 5–7 min.Kogus 12-le.