Linnuliha retseptid

Tom yam krevettide ja seentega 

Pille Enden, 16. aprill 2012, 14:18
Tom Yam krevettide ja seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Aasiapärane vürtsikas ja kerge supp saab mõnusat maitsetasakaalu sidrunist, tšillist ja kookoskoorest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
5 tk Küüslauk
2 tk Sibul
1 tk Tšilli (maitse järgi)
2 spl Õli
1 tk Sidrun (riivitud koor)
1 pöidlasuurune jupp Ingver
1 spl Suhkur
2 spl Sidrunimahl
6 dl Kanapuljong
400 ml Kookoskoor
450 g Kooritud krevett
100 g Seened (näiteks šampinjonid)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Koori küüslauguküüned ja sibulad, haki peenikeseks. Lõika tšillipipar viiludeks. Kuumuta pannil õlis küüslauku, sibulat ja tšillipipart. Peenesta kõik see saumikseriga, saadud segu vala pannile tagasi ja kuumuta läbi. Riivi sidrunikoor ja ingver, lisa pannile koos sidrunimahla ja suhkruga, kuumuta läbi. Viiluta seened. Kuumuta puljong keemiseni, lisa kookospiim ja pannil olev segu. Keeda suppi paar minutit. Lisa seened ja krevetid ning keeda veel 5 minutit, maitsesta pipraga. Serveeri koriandrilehtedega.