Kanasupp tomatigaFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 2. juuli 2012 05:21
Kerge supp kana ja rohke köögiviljaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Kanakoib või
500 g Kanakints
2 l Vesi
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Pastinaak
250 - 300 g Juurseller
1 tk Paprika
2 tk Tomat või
200 g Purustatud tomatid
50 g Spagetid
3 tk Kartul
3.5 dl Tomatimahl
Sool
Must pipar
Aedtill
Petersell

Valmistamine
Pane kana külma veega keema. Eemalda vaht ja keeda nõrgemal tulel 35–40 minutit. Koori ja haki sibul, lisa supisse koos viilutatud porgandi ja pastinaagi ning ribadeks lõigatud selleriga. Hauta 10 minutit. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika ribadeks. Lisa supile koos hakitud tomatitega ja hauta veel 10 minutit. Lisa spagetid ja kooritud- tükeldatud kartulid. Hauta pehmeks, umbes 10 minutit. Siis lisa tomatimahl, maitsesta soola ja pipraga. Lase veel 10 minutit nõrgemal kuumusel haududa. Serveeri suppi rohke maitserohelisega.