SeakõrvadFoto: Eva Palu
Küpsetised
19. detsember 2011, 06:25

Seakõrvad II

Seakõrvad on küpsised, mis vanaemades tõelist nostalgita tekitavad. Rasvas valmivad küpsetised pole lihtsalt enam nii moes, aga tõelised meelitajad on need siiski, mis ei anna enne rahu, kui küpsised söödud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ taina tõmbamiseks 2 tundi

Koostisosad
1 dl Piim
50 g Või (sulatatud)
2 tk Muna
300 g Jahu
2 spl Suhkur
0.5 tl Sool
1 l Õli (küpsetamiseks)

Valmistamine
Sega kokku kõik taina koostisosad. Tainas tuleb küllalt paks ja viimases faasis tuleb seda käega sõtkuda. Sõltuvalt munade suurusest ja/või jahu pehmusest võib vaja minna rohkem jahu - lisa seda vajadusel nii palju juurde, et saaksid rullitava taina. Samas ära jahuga ka liialda, muidu tulevad liiga kuivad küpsetised.
Kata tainas kilega ja lase 2 tundi soojas kohas seista.
Rulli tainas jahusel pinnal lahti ca 2 mm paksuseks ja raputa ka taina peale jahu. Lõika 2x8 cm pikkused ribad ja tee iga riba keskele noaga 4 cm pikkune pilu. Pista seakõrva ülemine serv pilust läbi teisele poole, et moodustuks keerd.
Kuumuta õli. Pane kuuma rasva sisse nii palju küpsetisi, et need vabalt rasvas ujuksid. Kui seakõrvad on ühelt poolt pruunistunud, keera vahukulbi abiga need rasvas ümber, et ka teine pool saaks pruunistuda. Tõsta salvrätikuga kaetud anumasse või alusele, et liigne rasv paberisse imbuks ja sõelu peale tuhksuhkrut.
Kogus 30 tükki.