KeefirisaiFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
12. detsember 2011, 12:17

Keefirisai

Keefirit saab kasutada pärmitaina valmistamisel piima või vee asemel. Tänu keefirile jääb sai meeldivalt siidine. Juba sõtkudes on tainas käe all mõnus, andes eelaimuse, milline maitsev sai on sündimas. Soovi korral võib taina teha ka magusama. Retseptis toodud suhkrukogus on mõeldud tavalise maheda lauasaia jaoks.

Koostisosad
750 - 800 g Nisujahu
30 g Presspärm
30 g Või (sulatatud ja jahutatud)
4 dl Keefir (toasoe)
1 dl Vesi (leige)
1.5 tl Sool
3 spl Suhkur

Valmistamine
Sega keefiri hulka sool ja suhkur. Lahusta pärm leiges vees ning lisa keefirile. Sega hulka jahu ja sõtku juurde sulavõi. Töötle tainast, kuni see lööb käte küljest lahti. Lisa vajadusel jahu. Lase tainal soojas kohas rätiku all tund kerkida. Vormi siis 2–3 pätsi ning lase veel pool tundi kerkida. Samal ajal soojenda ahi 225 kraadini. Küpseta saiu ahju keskosas 20–30 minutit ehk kuni need on kuldsed ja krõbeda koorikuga. Jahuta restil rätiku all.
Kogus 2 kuni 3 pätsi.