Gorgonzolaga juustukookFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
25. detsember 2011, 17:57

Gorgonzolaga juustukook

Kreemjas juustukook, milles vaatamata sinihallitusjuustu rohkusele lööb tugevalt läbi laimi pikantsus. Tõsta kook sügavkülmast välja pool tundi enne serveerimist, et see oleks piisavalt pehme lahtilõikamiseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 6 tundi kuni üle öö külmas

Koostisosad
200 g Kakaoküpsised
75 g Või
TÄIDIS
200 g Gorgonzola
250 g Mascarpone
2 dl Rõõsk koor 35%-line
2 dl Suhkur
2 dl Vesi
3 tk Laim (pressitud mahl)

Valmistamine
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise valmistamiseks sega väiksemas kastrulis vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni vedelik muutub siirupitaoliseks. Jahuta siirup täielikult. Sega murendatud sinihallitusjuust, mascarpone, vahustatud koor ja siirupiga segatud laimimahl. Vala segu koogivormi ja hoia vähemalt 6 tundi kuni üle öö sügavkülmas.Kogus 10 lõiku.