Kreemise täidisega põldmarjakookFoto: Kristel Vokk
Küpsetised
13. veebruar 2012, 10:41

Kreemise täidisega põldmarjakook

Enne, kui päris jõulupärased koogid hakkavad meie kodude laudu vallutama soovitan valmistada sellist äärmiselt lihtsat kooki, mis sobib ka kannatamatutele sööjatele sest see kook ei vaja pikemalt külmkapis ootamist kui mõni tund. Maitseb mahedalt ning peaks sobima ka inimesele, kes väga magusat kooki ei armasta.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Või
80 g Suhkur
25 g Mandlijahu
5 dl Jahu
1 tk Muna
0.25 tl Sool
0.5 tl Vanilliekstrakt
1 tl Sidrunimahl
TÄIDIS
500 g Ricotta-kohupiimapasta
200 g Kondenspiim (suhkruga)
2 spl Sidrunimahl
4 lehte Želatiin
PEALE
450 g Põldmari

Valmistamine
1. Valmista tainas köögikombainis, kui see on võimalik. Selleks vala jahu, sool, mandlijahu masinasse, lisa väikesed võitükid ning lase lõiketeral seni töötada, kuni valmib riivsaiataoline mass. Lisa muna, suhkur, sidrunimahl ja vanilliekstrakt. Kui tainas on ühtlane, vormi sellest kiirelt pall, mässi kilesse ja pane kaheks tunniks külmikusse tahenema. Kui sul köögikombaini kasutada ei ole, siis sega jahuga sool ja mandlijahu. Sega kokku muna, toasoe või ja suhkur, sidrunimahl ja vanilliekstrakt. Vala jahusegule ning haki noaga. Ära käsi kasuta, kuna käed on soojad. Haki, kuni saad pudrutaolise massi. Mässi kilesse ja pane külmikusse kaheks tunniks tahenema.
2. Suru koogipõhi 24-26cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Kata vormi servad fooliumiga ning küpseta 190C juures 15 minutit. Eelmada ettevaatlikult foolium ning küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda.
3. Täidise jaoks aseta želatiinilehed vähesesse külma vette paisuma. 5 minuti pärast pigista lehtedest vesi välja ning sulata keeva veega täidetud anuma kohal, kuni želatiin on täielikult sulanud. Samal ajal sega ricotta ja kondenspiim. Lisa juurde ka sidrunimahl. Tõsta paar lusikat täidist želatiinisegusse, see jahutab seda ning vähendab ohtu želatiinitäidis ebaõnnestuks. Sega ja vala ettevaatlikult ricottatäidisesse. Sega korralikult läbi ning aseta kook umbes 1-2 tunniks külmikusse tahenema.
4. Kui kasutad sügavkülmutatud põldmarju, tõsta need sulama ning mõne aja möödudes aseta koogile.