Ulukiliha retseptid

Hautatud põdrafilee metsapähkliköögiviljadega 

Andrus Laaniste, 28. november 2011, 06:05
Hautatud põdrafilee metsapähkliköögiviljadegaFoto: Vein ja toit
Põder peab saama ahjus pikalt pikutada, et õiged maitsed kätte saada.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 - 300 g Põdraliha
Õli
2 tk Porgand
0.3 tk Seller
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
2 tk Pastinaak
Tüümian
1 - 2 dl Punane vein
Must pipar
Sool
Mesi
1 - 2 dl Kikerhernes (keedetud)
1 spl Harilik sarapuupähkel (purustatud)
4 tk Kartul

Valmistamine
Lõika põdraliha kuubikuteks ning prae õlis koos suurelt tükeldatud maitseköögiviljadega. Lisa tüümian, vein, sool, mesi ja pipar. Pane ahjunõusse, kata fooliumiga ja lase 130-kraadises ahjus 5 tundi valmida. Lisa haudeleemele ja maitseköögiviljadele keedetud kikerherned ja röstitud sarapuupähklid ning lase veel hetke haududa. Kartulid keeda soovi korral merevees, nii jääb neile juurde õrn vetikanüanss.