Ulukipada juurviljadega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 25 min + ahjus 2–3 tundi
Koostisosad
Põdraliha (praetükk) või
500 g Metssiga (praetükk)
3 tk Sibul
3 - 4 tk Porgand
1 tk Kaalikas (väike)
1 tk Juurseller
2 spl Või
2 - 3 küünt Küüslauk
250 g Seened (värsked ) või
50 g Seened (kuivatatud)
3 dl Punane vein
2 tera Vürts
2 lehte Loorber
Kadakamarjad
1 tk Puljongikuubik (soovi korral)
Sool
Must pipar
Valmistamine
Lõika liha umbes 2 x3 cm tükkideks. Lõika kooritud sibulad neljaks või kuueks sektoriks, porgandid, kaalikas ja juurseller suuremateks tükkideks, haki küüslauk. Pruunista liha ja juurviljad paja põhjas võis. Lisa küüslauk ja seened ning kuumuta läbi. Pane patta vein, vürtsiterad, puljongikuubik, loorberilehed ja kadamarjad. Maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises ahjus kaane all 2–3 tundi. Kui vaja, võid küpsetamise ajal lisada vett.
Kommentaarid (0)