Ulukiliha retseptid

Ulukipada juurviljadega 

Pille Enden, 30. detsember 2011, 07:01
Ulukipada juurviljadega Jaan Heinmaa
Pajaroog ulukilihast nõuab pikka küpsemisaega ja läheb seeläbi aina paremaks. Sama kooslus sobib hästi ka veiseliha valmistamiseks. Kuivatatud seened on roas sama head kui värsked.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 25 min + ahjus 2–3 tundi

Koostisosad
Põdraliha (praetükk) või
500 g Metssiga (praetükk)
3 tk Sibul
3 - 4 tk Porgand
1 tk Kaalikas (väike)
1 tk Juurseller
2 spl Või
2 - 3 küünt Küüslauk
250 g Seened (värsked ) või
50 g Seened (kuivatatud)
3 dl Punane vein
2 tera Vürts
2 lehte Loorber
Kadakamarjad
1 tk Puljongikuubik (soovi korral)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha umbes 2 x3 cm tükkideks. Lõika kooritud sibulad neljaks või kuueks sektoriks, porgandid, kaalikas ja juurseller suuremateks tükkideks, haki küüslauk. Pruunista liha ja juurviljad paja põhjas võis. Lisa küüslauk ja seened ning kuumuta läbi. Pane patta vein, vürtsiterad, puljongikuubik, loorberilehed ja kadamarjad. Maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises ahjus kaane all 2–3 tundi. Kui vaja, võid küpsetamise ajal lisada vett.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee