Eesti köök

Konjakine ploomitort 

Pille Enden, 5. september 2012, 06:34
Konjakine ploomitort Jaan Heinmaa
Meeldivalt pehme ja mahlane ploomimaitseline kook kohvi või tee kõrvale. Maitseb hästi nii leigelt kui ka päev-paar seisnuna.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 30 min + ploomide maitsestumiseks 1 tund + ahjus 30 min

Koostisosad
1 tk Muna
0.75 dl Suhkur
0.75 dl Või (sulatatud)
2 dl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
2 spl Mandlid (jahvatatud)
1 spl Apelsinimarmelaad
PLOOMITÄIDIS
150 g Must ploom
1 dl Konjak
2 tk Muna
3 dl Hapukoor
0.75 dl Suhkur

Valmistamine
Lõika ploomid õhukesteks viiludeks ja leota konjakis 1 tund. Vahusta muna ja suhkur. Lisa sulatatud jahtunud või ja marmelaad. Sega jahu, küpsetuspulber ja jahvatatud mandlid omavahel. Ühenda tainaga. Määri tainas võiga määritud 22 cm lahtikäiva vormi põhja. Sega täidiseks muna ja hapukoor, maitsesta suhkruga. Nõruta ploomid ja lisa täidisele. Vala segu tainale. Küpseta 200-kraadise ahju allosas pool tundi, kuni kook on küpsenud. Piserda enne serveerimist konjakiga, mis ploomide leotamisest üle jäi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee