AhjuköögiviljadFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
21. detsember 2011, 11:40

Talvised ahjuköögiviljad

Ahjukartulitele seltsiks.

Koostisosad
Kartul
Porgand
Pastinaak
Maapirn
Sibulõun
Kirsstomat
Küüslauk
Oliiviõli
Rosmariin või
Salvei
Sool

Valmistamine
Koori või kaabi juurikad. Tükelda, kui pead vajalikuks. Aseta suur pott veega tulele. Alustuseks keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit porgandeid, siis lisa kartulid ja lõpuks pastinaagid. Kurna keedetud aedviljad ja pane ahi sooja 210 kraadi juurde. Aseta viljad pannile, segamini rosmariini ja küüslauguküüntega. Maapirnid ja õunad lisan ma toorelt. Küüslaugud murran ainult lahti, küüned eraldi, rohkem polegi vaja puhastada. Siis nad küpsevad eriti mõnusalt läbi, hiljem saab sisu välja pigistada. Ja küll on hea. Tomatid jäävad alul veel ootele, lisan umbes poole küpsemise pealt. Kõik see kraam maitsesta soolaga, nõrista oliiviõliga üle ja ahju! Küpsemise aega on väga raske ütelda. Kui viljad pruunid ja krõbedad, eks nad siis valmis ongi.