Lõunasöögi retseptid

Austerserviku-spinativorm 

Anni Arro, 5. september 2011, 05:36
Austerserviku-spinativormFoto: Sandra Urvak
Vorm, mis maitseb võrratult.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 tk Kartul
500 g Türgi oad
0.5 tk Sidrun
3 spl Või
2 küünt Küüslauk
250 g Austerservik
Tšilli (maitseks)
100 g Spinat
Sool
Must pipar
Petersell
Aedtill
Oliiviõli (vormi määrimiseks)
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%-line

Valmistamine
Viiluta kartulid õhukesteks, 0,5 cm paksusteks viiludeks ja keeda poolpehmeks (umbes 7 minutit). Eemalda ubadelt varred ja keeda koos poole sidruniga poolpehmeks (umbes 5-6 minutit). Nõruta ja lase kohe külma vee alt läbi. Sidrun ja külm vesi aitavad säilitada ubade särtsakat rohelist värvi. Sulata pannil või. Lisa hakitud küüslauk, natuke tšillit ja viilutatud austerservikud. Prae 2 minutit. Lisa korralikult pestud spinat ja kuumuta veel 1 minut. Maitsesta soola ja pipraga nng puista üle hakitud peterselli ja tilliga. Määri ahjuvorm õliga kokku. Lao põhja kartuliviilud ja peale kalla seened ja spinat. Lao uuesti kiht kartuleid ja pane peale kiht ube. Ubadele raputa peale pisut soola. Vispelda kokku koor ja munad ning vala segu vormi. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta vormi umbes 25 minutit. Enne serveerimsit lase vormil natuke seista ja hanguda.