Idamaine seene-oahautisFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
23. august 2011, 12:22

Idamaine seene-oahautis

Idamaise hõnguga seene-oahautis sobib hästi riisi juurde.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
750 g Seened (šampinjonid, puravikud, kukeseened)
2 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Paprika (punane)
250 g Roheline uba
2 spl Või
1 spl Jahu
1 spl Karri
2.5 dl Vesi
2 dl Hapukoor
1 spl Sojakaste
1 tl Mesi
Roheline sibul
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta ja tükelda seened, haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprika, puhasta seemnetest ning lõika suuremateks tükkideks. Tükelda ka oad ja keeda 2 minutit soolakas vees. Vala sõelale, kalla üle külma veega ja nõruta. Kuumuta seeni võis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae 5 minutit. Raputa peale jahu ja karri, kuumuta läbi. Lisa segades 2,5 dl vett, hapukoor, paprika ja oad ning hauta segamist jätkates 8 minutit. Pane juurde sojakaste ja mesi, maitsesta soola pipraga ning hauta veel 5 minutit. Puista peale hakitud rohelist sibulat.